Danske Malermestre på Folkemødet 2018

 

Danske Malermestre havde på Folkemødet 2018 et PRAKTIKPLADS-LYKKEHJUL, hvor et panel af politikere, organisationsfolk og en elev skulle dreje hjulet og svare på spørgsmål indenfor lærlinge og erhvervsuddannelsessystemet. Lykkehjulet blev drejet af formand for Danske Malermestre Per Vangekjær, formand for Malerforbundet Kresten Vendelboe, S-borgmester Kirsten Jensen fra Hillerød, K-byrådsmedlem Mads Andersen fra Køge malerlærling Isabella Christensen fra Malerfirmaet Borg på Bornholm.

 
Det var vores uddannelsespolitiske chef Niels Håkonsen, der stiller spørgsmål til den/dem, der drejer lykkehjulet.

 

 

Med temaet ”Garanti for praktik i malerfaget" viste Danske Malermestre på Folkemødet, at de unge, der kan se sig selv som bygningsmaler, har garanti for en praktikplads, hvis de har evnerne.

 

Samfundet skriger på unge, der vil håndværksfagene, og der er gjort mange forsøg på at få de unge til at vælge en erhvervsuddannelse. Men de unge vælger gymnasiet - måske fordi de er bange for, at de ikke kan få en praktikplads. Men malerfaget vil gerne de unge - rigtig gerne. Derfor er der en garanti for en praktikplads i malerfaget til de unge, der kan og vil gennemføre uddannelsen.

 

Deltagerne oplevede premieren på malerfagets nye hvervekampagne, hørte mere om uddannelsen tilbygningsmaler og fik information om praktikpladsgarantien. De kunne også møde formand for Danske Malermestre Per Vangekjær og uddannelsespolitisk chef Niels Håkonsen.

 

 

Aktiviteter i Danske Malermestre

 

Danske Malermestres generalforsamling blev afholdt lørdag den 9. juni 2018.

 

Generalforsamlingen blev holdt i år i Korsør på Comwell - og de sædvanlige ingredienser som golfturnering, cykeltur og motorcykeltur var også på programmet i år. 

 

Københavns Malerlaug ville gerne have ændret vedtægterne, så virksomheder, hvis ejer eller leder ikke er faglært, ikke længere kan optages i et lokalt laug og hovedorganisationen på baggrund af et individuelt, subjektivt skøn. 

 

Københavns Malerlaug ønskede bestemmelsen ophævet, fordi den sår tvivl om det faglige niveau i virksomhederne, som Danske Malermestre repræsenterer. Og bestemmelsen er også uforenelig med kampagnen 'En Rigtig Maler'. Bestyrelsen vil arbejde videre med forslaget.

 

 

 

 

 

>> Læs mere om generalforsamlingen

 

Foto: Brian Rasmussen

 

 


 

Kommende arrangementer

Se alle kurser og arrangementer under Kalender

 

 

 

 

 

 

Årsberetning

 

årsberetning
>> Hent i pdf

 

Fik du set?

Danske Malermestre og Aarhus Malerlaug har fået malet halvdelen af en nedslidt facade på Frederiks Allé i Aarhus midtby.

Facaden var meget nedslidt og malerne måtte først istandsætte bånd og sålbænke. Men nu kan alle på den befærdede gade se EnRigtigMaler i Aarhus!

>> www.enrigtigmaler.dk 

Foto: Nina Ejs

 

 

 

 

 

 

 

Følg os også her:

 

 

 

Aktiviteter